Umjetnost u snijegu

Britanski umjetnik Simon Beck najveći je 'snježni' umjetnik današnjice. I dok mnogi od nas hladne dane vole provesti u toplom, ne izlazeći prečesto van na hladnoću, ovaj veliki umjetnik provodi sate u stvaranju velikih geometrijskih snježnih oblika. Najčešće to čini u netaknutim površinama švicarskih Alpa, pa i Kanade, a njegovi radovi znaju nastati i u pješčanim prostranstvima na obalama novog Zelanda.

Prije realizacije, mnogo truda je uloženo u pripremu. Unaprijed se na računalu pažljivo planiraju detalji, pahuljice, geometrijski oblici, zmajevi i ostalo. A samo ostvarenje tih fantastičnih dizajna često zahtijeva od njega da prohoda i do 25 milja, sve dok ne otisne planirani uzorak. Stvaranje radova nerijetko traje i do 10 sati, ponekad i do dva dana, a njima ujedno čini i dobro za svoje zdravlje. Toliko kretanja, toliko provođenja na svježem zraku, toliko koraka u nogama.

S obzirom na to da svoja djela stvara hodanjem, bez mogućnosti da vidi što radi odozgo, tim više je nevjerojatno što ovaj britanski umjetnik čini. U deset godina od kada je započeo, Beck je stvorio oko 175 snježna djela (u posljednje vrijeme počeo je izrađivati ​​i crteže na plaži).

Kaže da su mu za rad najpotrebnije tri stvari: ispravne čarape, ispravna obuća i kompas.

 

Izdvojili smo za Vas nekoliko slika ovih snježnih djela. Nadamo se da će Vam se svidjeti.

 

Ukoliko želite vidjeti i više prekrasnih radova, posjetite njegovu Facebook grupu.