Europska destinacija 2016.

European Best Destinations europska je organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a koja promiče kulturu i turizam u Europi.

Izbor najbolje europske destinacije svakako igra važnu ulogu u promociji određene destinacije u svijetu. Taj izbor cijene turistički uredi ali i svjetski putnici. 
288,992 birača putem interneta biralo je između 20 odabranih destinacija najbolju Europsku destinaciju za ovu godinu. I izabrali su, Zadar.

Zadar je osvojio tu prestižnu titulu pobijedivši tako Atenu, Rim, Beč, Bruxelles, Prag, Madrid…

Kako navode na svojoj službenoj stranici, Zadar je glasače osvojio svojom ljepotom, tradicijom, ugodnim ambijentom kojim vlada ozračje mira i spokojstva, suvremenošću, nevjerojatanim zvukom  "morskih orgulja” i "najljepšim zalaskom sunca na svijetu", kako je to navodio i sam Alfred Hitchcock.

Uz to, navode se i prekrasni tragovi iz rimskog doba, koncerti na otvorenom, tržnice voća i povrća, mogućnost lijepih, dugih šetnji niz rivu i slično.

Iznimno smo ponosni što je Zadar osvojio ovu prestižnu titulu i sigurno smo kako će mu ista donijeti još bolju promociju na europskoj i svjetskoj sceni heart.

 

 

Lista europskih najboljih odredišta za 2016. godinu, kako slijedi:

1. Zadar, Hrvatska
2. Atena, Grčka
3. Plovdiv, Bugarska
4. Nantes, Francuska
5. Azores, Portugal
6. Paris, Francuska
7. Novi Sad, Srbija
8. Bruxelles, Belgija
9. Kotor, Crna gora
10. Milano, Italija
11. Prag, Češka
12. Rim, Italija
13. Beč, Austrija
14. Madrid, Španjolska
15. Nicosia, Cipar
 

Izvor: European best destination