Ostvareni projekti

Udruga darivatelja krvi članica je
International Federation of Blood Donor Organizations
 heart

 

Nakon svake akcije provedene u organizaciji Udruge darivatelja krvi, zabilježen je broj onih koji su po prvi puta darovali krv, a to je jedan od najvećih ciljeva i uspjeha Udruge darivatelja krvi, potaknuti ljude da se odluče na ovoj plemeniti čin  i osigurati nove darivatelje krvi.

Prema neslužbenim podacima koje smo zaprimili od strane prim.dr.sc. Irena Jukić, dr.med., spec. transfuzilog, ravnateljice HZTM, zahvaljujući upravo inicijaciji i organizaciji Udruge darivatelja krvi, uključivanju osoba iz javnog života te medija, u tjednima nakon naših akcija zabilježen je 65% veći odaziv na darivanje krvi!

* s obzirom na to da naš rad podržavaju i mediji, a upravo oni najsnažnije prenose informaciju  te uvelike djeluju i na emocije, smatramo kako su javne akcije darivanja krvi, popraćene od strane medija i poznatih osoba iz javnog života od izuzetne važnosti i interesa za sve građane grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Posebno se zahvaljujemo medijima koji nas vjerno prate:
HRT, RTL televizija, NOVA TV, Z1, Jabuka TV, mreža tv, Jutarnji list, Večernji list, 24sata, zagrebancija.com, Index.hr, tportal.hr, Pixsell, dalje.com, Radio Sljeme, Radio Antena Zagreb, Radio Kaj, Otvoreni Radio, Laganini FM i ostali.
Neke od isječaka iz medija pogledajte
ovdje

Posebno zahvaljujemo i osobama iz javnog života, a koje svojim dolascima na naše aktivnosti dodatno populariziraju i promoviraju važnost darivanja krvi.
Zahvaljujemo Milanu Bandiću, Dušku Ćurliću, Dubravku Šimencu, Hrvoje Kečkešu, Sanjinu Španoviću, Robertu Knjazu, Tariku Filipoviću, Reneu Bitorajacu, Aleksandru Stankoviću, Mariu Petrekoviću, Goranu Rotimu, Danijeli Trbović, Sandri Perković, Zlatanu Zuhrić Zuhra, Andrei Andrassy, Goranu Vlaoviću, Dariu Šimiću, Mariu Staniću, Ivanu Pernaru, bendu Brkovi, Krešimiru Kartelu, Marku Sladoljevu, Frani Ridjanu, Barbari Štrbac, Jurici Golemcu, Igoru Bišćanu,  Tomi Šokoti i mnogim drugima.

 

Aktivnosti, djelovanja i projekti koje je inicirala / organizirala / u kojima je sudjelovala Udruga darivatelja krvi:

 

24.03.2020. Akcija darivanja krvi
Zbog smanjenih doza gotovo svih krvnih grupa te otkazivanja nekoliko velikih terenskih akcija, zamoljeni smo od strane Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu da u utorak, 24.3. organiziramo cjelodnevnu akciju darivanja krvi u HZTM, Petrova 3. U ovom, što se tiče zdravlja svih nas, kritičnom razdoblju, ne smijemo zaboraviti da životi mnogih ovise i o zalihama svježe i sigurne krvi te da se svakodnevno odvijaju deseci hitnih operacija za koje je potrebno osigurati doze krvi.

I ovoga puta akciju darivanja krvi podržali su brojni sponzori svojom donacijom. Tako su se za osvježenje darivatelja na samoj lokaciji darivanja krvi svojim brendovima pobrinuli: Coca Cola sa svojim brendovima: Coca cola, Cappy jabuka i negazirana voda Romerquelle, Jamnica sa: Jamnica, Jana refresh menta/limun, happy naranča i immuno squeezed lemon, Sensation te Juicy sa svojim proizvodima: ENERGY, ANTIOXIDANT I IMMUNITY.

Nakon darivanja krvi darivateljice i darivatelje krvi svratili su do prostora Udruge, Tomašićeva 12 (prizemlje, portofon br 3) po skromni prigodni osvježavajući dar od strane: Pivovara Medvedgrad (Grička vješrica i Zlatni medved), Pivovara Daruvar (Staročeščko svijetlo, ABA, LELA, IPA i DA 1840 EU) te Carlsberg Croatia sa Zlatnim panom.

Svim donatorima ovim putem još jednom najljubaznije zahvaljujemo.

Posebno ističemo kako su svi u prostoru naše udruge da posebno pazili na odstojanje (razmak od najmanje 2 metra!), nije bilo grupiranja, kao i to da su nosili zaštitne maske! Također, nije bilo rukovanja i bližeg socijalnog kontakta!

Akciji darivanja krvi pristupilo je oko 280 predivnih darivateljica i darivatelja krvi, najljepših plemenitih duša, od kojih je uz postrožene mjere opreza i najviše higijenske standarde, krv uspjelo dati njih oko 160.

U dugačkom redu, na velikoj hladnoći i vjetru, uz strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba, čekalo se i 2 do 3 sata da bi se osigurale prijeko potrebne doze krvi, neophodne za ozdravljenje potrebitih sugrađana.

Najljubaznije, od sveg srca zahvaljujemo svim darivateljicama i darivateljima krvi koji su se danas pridružili akciji i koji su dali dio sebe za druge.

Ovim putem želimo zahvaliti i navijačima, dragim BBB, kojih je danas bilo mnogo..želimo zahvaliti istim onima koji su se zadnja dva tjedna stavili na raspolaganje za sve potrebe starijim i nemoćnim susjedima, koji su selili KB Dubravu, pomagali poslije potresa rodiljama i bebicama, selili bolnicu na Jordanovcu u KBC Zagreb, obilazili čitav grad i bili na usluzi svima kojima je pomoć bila potrebna.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

24.12.2019. Akcija darivanja krvi na Badnjak
Zbog velikih svakodnevnih potreba za dozama svježe i sigurne krvi, a malo radnih dana tijekom blagdana, apeliramo na sve da na Badnjak posjete HZTM, Petrovu 3 i daruju najljepši blagdanski dar - dar života..nama zdravima to znači pola sata vremena, a potrebitima znači nadu, šansu..život..

Darivateljice i darivatelje krvi je između 10.00 i 13.00 sati prigodnim majicama darivala naša ljupka maskota Crvenkapljica, a za okrjepu su se u prostoru HZTM pobrinuli donacijom svojih proizvoda Coca-Cola svojim širokim asortimanom sokova, Pekara Dubravica svojim prefinim kiflicama, Zagrebačka Pivovara izotoničkim napitkom "Hidrom" i Klara zagrebačke pekarne djeci ali i odraslima omiljenim Cao Cao kolačima.

Poslije darivanja u prostoru Udruge darivatelja krvi, Tomašićeva 12, na druženje te osvježenje za koje su se pobrinuli donacijom Pivovara Medvedgrad, LAB Split - Craft Brewery - BARBA te Zmajska pivovara imali smo nastavk druženja.

Ovom prigodom najljubaznije zahvaljujemo svim navedenim donatorima koji su nas podržali i ovaj put.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

25.10.2019. Akcija darivanja krvi povodom obliježavanja "Dana darivatelja krvi RH"
Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi u RH, u prostoru Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, organizirana je akcija darivanja krvi.

U vrijeme kada tisuće mladih napuštaju Lijepu našu, sve je manje onih koji krv mogu dati, a sve potrebitih sugrađana, onima kojima su doze svježe i sigurne krvi neophodne za ozdravljenje.

Za sve darivateljice i darivatelje krvi na akciji darivanja krvi, Udruga darivatelja krvi je na licu mjesta uz potporu više donatora (Klara zagrebačke pekarne; CaoCao, Mlinar; kiflice, Dukat Hrvatska; čokoladno mlijeko..) osigurala zakusku i osvježenje. 

Poslije darivanja krvi organizirali smo domjenak u prostoru udruge, na adresi Tomašićeva 12, a na kojem smo sve darivateljice i darivatelje krvi počastili delicijama koje smo osigurali uz potporu Purex Hrvatska, PPK, LONIA te uz osvježenje vrhunskih craft piva doniranih od strane LAB Split - Craft Brewery - BARBA, Daruvarska Pivovara, Pivovara Medvedgrad, Zmajska pivovara, Zagrebačka pivovara). Gradska skupština Grada Zagreba financijski je podržala aktivnost izrade prigodnih promotivnih majica.

Na Dan darivatelja krvi u RH darivanju krvi u HZTM, Petrova 3 pristupilo je čak 296 plemenitih i predivnih duša. Oko 230 je uspjelo dati krv, a posebno nas veseli činjenica da je bilo i nekoliko desetaka onih koji su krv dali po prvi put! Stvaranje novih generacija darivatelja krvi je ono što nam je najveći cilj.

Velika hvala svima koji ste se odazvali na našu akciju darivanja krvi. Sa darivateljicama i darivateljima krvi na akciji darivanja krvi družila se i naša ljupka maskota Crvenkapljica.

Velika hvala svima koji ste se nakon akcije odazvali na druženje u prostor udruge, na adresi Tomašićeva 12.

Velika hvala svim darivateljicama i darivateljima krvi koji su jučerašnji dan obilježili davanjem dijela sebe za druge, ma gdje god se nalazili u Lijepoj našoj. Hvala Vam svima na Vašoj dobroti i hrabrosti.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

24.09.2019. Predavanje dvama razredima (maturantima) XVIII. gimnazije
Smatramo kako je mladima važno približiti važnost darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života, informirati ih te eliminirati njihov strah od vađenja i darivanja krvi, a u svrhu stvaranja novih generacija darivateljica i darivatelja krvi. Shodno tome, održali smo predavanje dvama razredima (maturantima) XVIII. gimnazije, sa ciljem promocije važnosti dobrovoljnog darivanja krvi. Uživali smo u druženju s učenicima, prezentaciji i mnoštvu postavljenih pitanja..a naša Crvenkapljica je učenicima uručila prigodne promo majice, da ih podsjeća na današnje ugodno druženje i pozitivom okupani dan.
Što reći?
Prekrasna škola i još ljepši učenici.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

14.06.2019. Svjetski dan darivatelja krvi
Svake godine diljem svijeta, 14. 06. obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi. Toga dana posebno se želi zahvaliti darivateljima i darivateljicama krvi na njihovoj plemenitosti i hrabrosti jer njihova dobrota utkana je u milijune spašenih života.

Darivatelji/ce krv daruju dio sebe da bi pomogli drugom..toliko je ljubavi u darivateljima/icama krvi za njihove bolesne sugrađane.

Akcija darivanja krvi povodom Svjetskog dana darivatelja krvi u organizaciji Udruge darivatelja krvi održala se u petak, 14.06.2019., s početkom u 11.00 sati i trajala je do 15.00 sati.

Darivatelji/ce krvi su nakon darivanja krvi na poklon dobiti mali znak pažnje, prigodnu promo majicu, čiju izradu je osigurao Gradski ured za zdravstvo, kojem se od srca zahvaljujemo.

Hvala svima koji su se odazvali i darovali krv za svoje bolesne sugrađane.
Zahvaljujemo svim donatorima i svim osobama koje su svojim dolaskom podržale akciju darivanja krvi povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi.

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

22.04.2019. Posjet udruge darivatelja krvi iz Kantabrije
Na Uskrsni ponedjeljak posjetili su nas članovi udruge darivatelja krvi iz Kantabrije, Španjolska autonomna zajednica.
Asociación Hermandad de Donantes de Sangre de Cantabria

Tom prilikom potpisali smo "Povelju o bratimljenju" između udruga darivatelja krvi Hrvatske i Kantabrije, a koja za cilj ima promociju darivanja krvi u obje zajednice putem razvijanja zajedničkih aktivnosti svih članova usmjerenih ka istom cilju.

Uz druženje, razmjenu simboličnih poklona s obje strane, razgovarali smo i o razmjeni iskustava te međunarodnoj suradnji između hrvatskih i španjolskih darivatelja krvi.

Pozvani smo da posjetimo darivatelje krvi u Kantabriji sljedeće godine kada slave 50 godina organiziranog darivanja krvi 

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

17.04.2019. Predavanje maturantima u Privatnoj Gimnaziji Marul u Zagrebu
Vodeći se istinom da su mladi pokretač društva, da na njima svijet ostaje te da imaju snagu izmijeniti svijet, održali smo maturantima u Privatnoj Gimnaziji Marul u Zagrebu predavanje o važnosti darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života.

Ako smo jednu mladu osobu danas potaknuli da postane darivatelj krvi, da se lakše odluči na taj najplemenitiji čin..na darivanje krvi jednoga dana..srce nam je veliko kao kuća

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

06.04.2019. Održana akcija "Daruj krv za prijestolje"
Više od 570 ljudi darovalo je krv u sklopu akcije „Daruj krv za prijestolje“ koju je organizirao HBO u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. Darivanje je bilo organizirano u Zagrebu od srijede do petka u prostorima HZTM-a (Petrova 3) te u subotu u parku Zrinjevac. U tom periodu ukupno je darovalo 579 darivatelja, a pristupilo je čak više od 760 ljudi.
Podsjetimo, „Daruj krv za prijestolje“ dio je globalne HBO akcije darivanja krvi „Bleed For The Throne“, koja će biti realizirana diljem svijeta: u SAD-u, Norveškoj, Švedskoj, Južnoj Africi, Keniji, Gani, Bocvani, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji i Hrvatskoj.

Odlična akcija koju od srca pozdravljamo!

Hvala HBO-u na promociji važnosti dobrovoljnog darivanja krvi među obožavateljima mega popularne serije Game of Thrones !

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

24.12.2018. Akcija darivanja krvi na Badnjak
Na Badnjak, 24.12., organizirali smo akciju darivanja krvi zbog uvijek teške situacije sa zalihama krvi u blagdansko vrijeme, kada je zbog broja neradnih dana ali i odlaska darivatelja krvi van grada, smanjen broj darovanih doza. U ovo blagdansko vrijeme potreban je velik odaziv na akcije darivanja krvi, kako bi svi potrebiti dobili krv, lijek koji im je neophodan za ozdravljenje i spašavanje života. Darivatelj/ice krvi čekao je i znak pažnje..prigodna promotivna majica i paket Juicy Fresh sokova (pakiranje po 6 komada) od prefine kombinacije jabuke i cikle, koji su zamjena za jedan od pet preporučenih dnevnih obroka voća i/ili povrća. Zahvaljujemo Stanić Beverages d.o.o. što i ovoga puta podupire akciju darivanja krvi.

U nastavku Vam donosimo slikice sa akcije darivanja krvi koja se održala na Badnjak, 24.12., u vremenu od 11.00. - 15.00 sati u HZTM, Petrova 3.
Toliko dobrote, plemenitosti i ljubavi na jednom mjestu..hvala svima koji ste dali dio sebe za druge i poklonili najvrijedniji dar za ove blagdane.

Hvala Vam dobri ljudi što ste se odazvali u tako velikom broju. Na akciji je prikupljeno između 150 i 160 doza krvi!

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

11.11.2018. Dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka
Prisustvovali smo na svečanosti dodjele priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka, kod naših dragih prijatelja u Rijeci.

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

25.10.2018. Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj
Svake godine, 25. listopada obilježava se Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u RH. Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog davanja krvi – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.

Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju. Svim darivateljicama i darivateljima krvi diljem Lijepe naše..čestitamo Vam Vaš dan.

Hvala Vam što svojom dobrotom spašavate tuđe živote.

Koliko mladosti i dobrote na jednom mjestu..srce je veliko k'o kuća..pa i veće od toga.

Hvala svima koji ste došli i hvala Vam što ste dali dio sebe za drugeMožda ste pomogli djetetu koje se još nije rodilo, jer Vaša krv može biti iskorištena za intrauterinu transfuziju, a možda se pomogli i nekom djedu od 99 godina..jer svatko ima pravo dobiti Vašu krv.

Na razini ljudskosti napravili ste mnogo, najviše što čovjek može napraviti.

Darivanje krvi je najljepši dar od srca i darivanje krvi stvarna je transfuzija ljubavi.

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

24.10.2018. Predavanje učenicima OŠ Silivije Strahimir Kranjčević 
Povodom Dana darivatelja krvi RH održali smo predavanje trima osmim razredima u OŠ SSK, na temu važnosti darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života.

Kada biste pitali ljude koji ne daruju krv zašto ne daruju krv, mnogi bi kao razlog ne darivanja naveli nedovoljnu informiranost ali i strah od istog. Držimo kako je od neizmjerne važnosti raditi na edukaciji, informiranju, pojašnjenju zabluda te eliminiranju strahova.

Naravno, tim više jer smo svjedoci loših demografskih pokazatelja kao i činjenice da nam mladi, zdravi ljudi odlaze van zemlje, a stanovništvo postaje sve starije..stoga je potrebno raditi na osiguravanju novih generacija darivatelja krvi. Promoviranje važnosti darivanja krvi kod mladih ima višestruke dobrobitiP..time se ujedno promoviraju i zdravi stilovi života, briga za sebe (tjelovježba, odgovorno ponašanje, zdrava i raznovrsna prehrana) i potiče se briga za bolesne sugrađane.

Učenici su bili divni, sa velikom zainteresiranošću su pratili predavanje i imali bezbroj zanimljivih i interesantnih pitanja.

Ako smo jednom osmašu/osmašici približili darivanje krvi i potaknuli ih da se lakše odluče jednoga dana na darivanje krvi, učinili smo mnogo..iako, koliko je danas bilo osmijeha i radoznalosti, sigurni smo kako je nova generacija darivatelj/ica krvi osigurana.

Zahvaljujemo OŠ SS Kranjčević i Ravnateljici Škole na gostoprimstvu. Zahvaljujemo i Cedeviti koja nam je donirala svoje proizvode, koje smo podijelili učenicima.

A posebno zahvaljujemo prekrasnoj učiteljici prirode i biologije, gđi Josipi Broz Boroja na pozivu, kojem smo se rado odazvali.

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

28.08.2018. Akcija darivanja krvi
Koliko plemenitosti, velikodušnosti i ljepote na jednom mjestu. Na akciju se odazvalo 216 osoba, darivatelj/ica krvi koji su poklonili dio sebe da pomognu nekome u nevolji..

Bilo je tu malih poklončića; sokova, ulaznica za utakmicu, majica, a najviše od svega, bilo je mnogo dobrote, osmijeha i pozitivnog raspoloženja.

Hvala Vam svima koji ste se odazvali na današnju akciju.

Slikice možete vidjeti  ovdje

 

14.06.2018. Svjetski dan darivatelja krvi
Danas smo u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, na najljepši mogući način, obilježili Svjetski dan darivatelja krvi. Na akciju darivanja krvi odazvalo se iznimno mnogo ljudi, jako velik broj darivateljica i darivatelja krvi.

Svojim dolaskom akciju su podržali i Gradonačelnik Grada Zagreba, Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, dr.sc. Vjekoslav Jeleč, dr.med., predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, dr. Vlado Jukić..Marijo Možnik, proslavljeni hrvatski gimnastičar, Frano Ridjan, televizijski novinar i voditelj, Hrvoje Kečkeš, hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac...te mediji, HRT, NOVA TV, JabukaTV, mrežaTV, Z1, Antena Zagreb, HRT - Radio Sljeme, Narodni radio, Radio Martin – Zabavni Radio…

Zahvaljujemo medijima na podržavanju ovog velikog dana jer je i njihova uloga od velike važnosti..svaka promocija ovog iznimnog djela, osim što je poticaj redovitim davateljima krvi da i dalje daruju krv, motivacija je i građanima koji do sada nikada nisu davali krv, da je počnu davati, a posebno mladima.

I najljepši šećer na kraju..Najveća Hvala svim darivateljicama i darivateljima krvi koji su se odazvali na našu akciju i svima koji su danas diljem Lijepe naše dali dio sebe za druge i tako posebno obilježili jedan od najplemenitijih dana u godini, Svjetski dan darivatelja krvi.

Hvala Vam dobri ljudi na tom spasonosnom daru kojeg darujete jer krv i krvni pripravci su ona važna, nezamjenjiva karika u liječenju i izlječenju mnogih bolesti. Nije ih moguće ni umjetno proizvesti jer je to živi tekući organ, jedini predodređen da u hitnoj nevolji stradalnika spašava život i vraća vjeru u dobrotu zdravog čovjeka.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

30.05.2018. Nagrada Grada Zagreba
Vrlo smo ponosni što je i član naše Udruge dobitnik Nagrade Grada Zagreba.

To zasluženo i nauglednije priznanje Grada dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i rezultate postignute u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenoga života u Gradu Zagrebu.

Naš Jadranko Račić uistinu zaslužuje ovo priznanje; 341 puta je dao krv i kako stvari stoje, na toj brojci ne staje.

Bravo! Čestitamo našem Jadranku na tako velikoj brojci davanja krvi i ovom prekrasnom priznanju koje je dobio.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

26.05.2018. Dani otvorenih vrata udruga 2018.
Ured za udruge Vlade RH organizira Dane otvorenih vrata udruga 2018., koji će se održati od 24. do 26. svibnja 2018. godine na području cijele RH s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Tom prilikom građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

U toj, već tradicionalnoj manifestaciji, koja za cilj ima informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, i Udruga darivatelja krvi otvara svoja vrata svima koji se žele upoznati sa radom udruge, njezinim ciljevima, akcijama, aktivnostima i djelovanjem.

Pozivamo sve one koji se žele upoznati sa radom Udruge, sudjelovati u aktivnostima, postati volonteri, informirati se o darivanju krvi ili vas zanima sudjelovanje u edukacijskim radionicama o važnosti darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života, da navrate u subotu, 26.05.2018., u vremenu od 10.00 do 16.00 sati u Tomašićevu 12, prizemlje, portafon broj 3.

Edukacija od malih nogu nam je iznimno važna, stoga će svi 'juniori' na poklon dobiti majicu. A tu je i prostor za klince, igraonica, da se što ugodnije osjećaju u našem prostoru i imaju zabavu.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

11.05.2018. Juicy Fresh sokovi u HZTM, Petrova 3
Dvije su kraljice, jedna je kraljica povrća - cikla i jedna je kraljica voća - jabuka. Zajedno čine superkraljičastu, prefinu kombinaciju okusa.

11.05., ovi zdravi Juicy Fresh sokovi čekali su darivatelje krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, u vremenu od 13.00 do 19.00 sati.
Darivateljima krvi se pridružila i Crvenkapljica.  

Slikice možete vidjeti ovdje

 

10.05.2018. Cikla + jabuka i darivatelji/ce krvi vole se javno
Stanić Beverages d.o.o. ponovno je donirao svoje proizvode Udruzi darivatelja krvi. Udurzi darivatelja krvi donirana je velika količina prefinih pridonih sokova, a koji su dobiveni  cijeđenjem i prešanjem izravno iz najsočnijih plodova voća i povrća (NFC – not from concentrate).

Jedna čaša ovog prefinog soka zamjenjuje 1 od 5 preporučenih dnevnih obroka voća ili povrća.
 
Maskota Udruge darivatelje krvi, Crvenkapljica darivala je davatelje krvi Juicy Fresh 100% prešanim sokovima cikla-jabuka, koji su dali krv u Crvenom Križu Zagreb, Ilica 223, u vremenu od 13.00 do 18.00 sati.
 
Slikice možete vidjeti ovdje
 
 
03.05.2018. Predavanje maturantima u Privatnoj Gimnaziji Marul u Zagrebu
Kaže jedna mudra, “Na mladima svijet ostaje”. 
Vodeći se tom istinom, održali smo predavanje maturantima o važnosti darivanja krvi, u Privatnoj Gimnaziji Marul u Zagrebu.

Kroz iznimno dinamičan sat druženja, popraćen osmijehom, informirali smo mlade te im približili važnost darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života. Tim više je važno raditi na osiguravanju novih generacija darivatelja krvi, s obzirom na sve lošije demografske pokazatelje kao i na činjenicu da stanovništvo RH stari, a mladi nam odlaze van zemlje.

Vrijeme provedeno sa matrurantima proletjelo nam je u trenu i zaista smo uživali u razgovoru sa njima. Svakom prisutnom maturantu na predavanju i druženju darovali smo prigodnu promo majicu, letke i brošure te ih pozvali da nas posjete u prostoru Udruge.

Ako smo jednu mladu osobu potaknuli da postane darivatelj krvi, da se lakše odluči na taj najplemenitiji čin, na darivanje krvi jednoga dana, srce nam je veliko kao kuća 

Slikice možete vidjeti ovdje

 

02.01.2018. Akcija darivanja krvi u Samoboru
Ako se po početku godine ostatak godine poznaje, onda slobodno možemo kazati kako će nam 2018. godina biti iznimno aktivna i uspješna :) 
Udruga darivatelja krvi dobila je poziv Gradskog društva Crvenog križa Samobor da podržimo njihovu akciju, a pozivu smo se rado odazvali. 

Akciji na Autobusnom kolodvoru u Samoboru pristupio je 151 darivatelj, a zdravstveno sposobnih za darivanje bilo je 113. 
Naša Crvenkapljica tom je prilikom podijelila ulaznice za slalomska natjecanja Svjetskog skijaškog kupa za žene i muškarce na Sljemenu svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su pristupili ovoj akciji.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

30.12.2017. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u DVD-u Šestine
Udruga Darivatelja krvi odazvala se pozivu DVD Šestine, da podrži akciju dobrovoljnog darivanja krvi, 30.12.2017., u vremenu od 9.00-12.00 sati, a koju je organizirao DVD Šestine, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. Na akciji darivanja krvi, naša maskota Crvenkapljica darivateljima krvi je nakon darivanja krvi udijelila prigodan poklonić pažnje te je prisutne darivatelje krvi darovala kartama za skijanje "Snow Queen Trophy".
Sve karte/ulaznice dobivene su za darivatelje krvi, pod sponzorstvom Poglavarstva Grada Zagreba, te Ureda Gradonačelnika. 

Na akciji darivanja krvi, u organizaciji Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Šetine prikupljeno je 42 doze krvi.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

28.12.2017. Darovi za Božić, za Dječju onkologiju
Kao što već znate, Udruga darivatelja krvi pokrenula je humanitarnu akciju za djecu koja se nalaze na Odjelu onkologije i hematologije. Nakon dostavljenih prvih darova (slike možete vidjeti ovdjejavljeno nam je kako se broj onkološki oboljele djece na odjelu udvostručio stoga smo odlučili prikupiti poklone i za "novu" djecu ... 

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez Vas, dobrih ljudi, koji ste donirali igračke, plišance, didaktičke igračke, knjigice, enciklopedije, jastučiće i novčiće za poklone za onkološki oboljelu djecu. Vi ste onkološki oboljeloj djeci uljepšali dane provedene u bolnici i blagdane. Hvala Vam!

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

22.12.2017. Božićni domjenak darivatelja krvi
Dana 22.12.2017. u prostoru Udruge darivatelja krvi, Tomašićeva 12 organizirali smo Božićni domjenak za darivatelje krvi, naše članove Udruge, simpatizere, podupiratelje, prijatelje.

Slike možete vidjeti ovdje 

 

22.12.2017. Akcija za djecu sa Odjela onkologije i hematologije
Udruga darivatelja krvi posjetila je oboljelu djecu, a koja se nalaze na odjelu onkologije i hematologije.

Želimo zahvaliti SVIMA koji su sudjelovali u ovoj NAJLJEPŠE ispričanoj priči, koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za ova malena predivna bića.

Velika Vam hvala prijatelji. Neka Vam se srce slobodno ispuni ponosom jer ste svojom dobrotom izmamili osmijeh na lice ovim anđelima.

Hvala Vam svaki puta kada  odlučite darovati krv jer Vaša krv pomaže ovoj bolesnoj dječici u njihovoj borbi za ozdravljenje.
Hvala Vam što ste donirali igračke i novac, da prikupimo što je više moguće, da ih malo razveselimo jer i najmanji znak pažnje njima uljepša dan i pomogne im olakšati njihovu borbu. Hvala Vam svima!

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

17.12.2017. 100. obljetnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je svečanost proslave 100. obljetnice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iznimno smo ponosni što je pozivnicu za prigodu svečanog obilježavanja primio i naš predsjednik Udruge.

Sreća je tim veća jer je upravo na dan održavanja obljetnice prije dvije godine (17.12.2015.), Udruga darivatelja krvi od strane Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu primila Nagradu “Medicina”, jedno od najvećih priznanja koje dodjeljuje taj Fakultet. Nagrada „Medicina“ dodjeljuje se u znak priznanja i zahvalnosti za promicanje načela humanosti i etičnosti u čuvanju zdravlja i spašavanju ljudskih života, u čast i slavu Medicine, Čovjeka i Humanosti.

Medicinskom fakultetu želimo još mnogo uspješnih godina u njihovom uistinu neprocjenjivom i najsloženijem radu i djelovanju.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

16.12.2017. Humanitarni domjenak za djecu s onkologije i hematologije
Udruga darivatelja krvi u svom prostoru (Tomašićeva 12, zvono br. 3, prizemlje) organizirala je humanitarni domjenak za djecu sa onkologije, sakupljajući sredstva za djecu koja leže na bolničkim odjeloma. Sva ponuđena hrana bija je za donatore besplatna.

Sudjelovati u prikupljanju sredstava moglo se na sljedeći način, donirajući :
* svakim ispijenim pićem po donaciji od 10 kn
* igračke (da nisu "made in China", već malo kvalitetnije)
* igrice za Play station 3 i 4 (za vrijednost donacije od 50 kn imate pravo na jednu majicu)
* kupnjom majice , tj donacijom od 50 kn, za koje smo mi potom kupili potrebne stvari
* uplatom na račun Udruge.: IBAN: HR1023600001102510435 (ZABA). Za uzvrat smo na kućnu adresu poslali majicu
 
Slikice možete vidjeti ovdje 
 
 
06.12.2017. Sveti Nikola malim Vukovarcima
Udruga darivatelja krvi privela je kraju humanitarnu akciju "Sveti Nikola malim Vukovarcima" te je 06.12.2017. dostavila darove u Vukovar, u DV Mitnica Vukovar 1.
Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom humanitarnom projektu, na svakoj Vašoj donaciji i svakoj potpori. 
Na svakoj Vašoj lijepoj riječi, kuni, svakoj igračkici, svakoj čokoladi....svakoj sekundi Vašeg vremena.
Malo je reći kakav je osjećaj kada Vas dočekaju djeca, sretna i pozitivno ushićena, sa svojim iskrenim osmjesima na licima, ti trenutci teško se mogu opisati riječima.

Ovim putem se zahvaljujemo i ravnateljici vrtića- gđi Mirjani Kulić, svim tetama i kompletnom osoblju vrtića.
Zahvaljujemo se tvrtkama koje su donirale svoje proizvode i usluge : Lush, Offertissima, Fantasia, Apolonia,Alca Zagreb, Decathlon, Oryx rent, Grand auto d.o.o. Zagreb, Quo Vadis.
Zahvaljujemo i navijačkim skupinama: Ultras Mostar, Ludara i Bad Blue Boys.

Hvala svima koji su bili dio ove prekrasne priče.

Slikice možete vidjete ovdje

 

25.10.2017. Predavanje učenicima OŠ S.S.Kranjčević 
Povodom dana Darivatelja krvi, a na inicijativu učiteljice biologije, gđe. Josipe Broz Boroje, Udruga darivatelja krvi održala je predavanje učenicima osmog razreda OŠ S.S.Kranjčevića, Zagreb na temu važnosti darivanja krvi . Također, učenici su izradili lijepe plakate sa korisnim informacijama o samome darivanju. Iako su učenici još pre mladi da daruju krv nadamo se kako smo im ostali u "lijepome sjećanju", te da će se kroz 4 godine pridružiti našoj obitelji darivatelja.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

24.10.2017. Pozdravni govor predsjednika Udruge darivatelja krvi na svečanosti Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Domu HV-a "Zvonimir"
Povodom Dana darivatelja krvi, a koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 25. listopada, održana je proslava Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u organizaciji Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, sa dodjelom priznanja ovogodišnjim jubilarcima; muškarcima za 50., 75., 100., 125. (itd) darivanje i ženama za 35., 50., 75. darivanje....Svečanost je održana u Domu HV-a "Zvonimir", Stančićeva 4. Predsjednik naše Udruge pozdravnim je govorom pozdravio prisutne i otvorio događanje.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

23.10.2017. Akcija darivanja krvi i druženje u prostoru Udruge darivatelja krvi, u Tomašićevoj 12
Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi u RH, Udruga darivatelja krvi organizirala je akciju darivanja krvi, a koja je bila iznimno podržana od strane građana, medija i osoba iz javnog života. Zahvaljujemo se svim darivateljima koji su se odazvali našoj akciji, ali i doktorima i tehničarima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji su marljivo radili i ostali dulje kako bi što veći broj građana stigao na red.
Prikupili smo fantastičnih 69 doza krvi, a 17ero ljudi je odbijeno (zbog manjka željeza ili je prošlo pre malo vremena od posljednjeg darivanja).
Također, ovu iznimnu akciju i događanje podržali su i brojni donatori. 

Slikice možete vidjeti i ovdje Facebook

Slike sa akcije darivanja krvi i druženja možete vidjeti ovdje 

 

15.09.2017. Heroji za Grad Heroja - humanitarni projekt uređenja igrališta Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mitnica
Udruga darivatelja krvi pokrenula je humanitarnu akciju za uređenje igrališta Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mitnica. Razlog tome je što je igralište vrtića kojeg su djeca koristila imalo svega nekoliko sprava za igranje i to u raspadnutom stanju, stoga smo zapravo još u 2016. godine inicirali i započeli humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za uređenje. Iznimno smo ponosni, zahvalni i sretni što smo na putu svoje humanitarne akcije ostvarili vrijedne kontakte kojima se do danas prikupilo oko 120.000,00 kn te se je tim novcem nabavilo i montiralo veliko 'kombinirano igralo'. Ali niso željeli tu stati već smo nastavili prikupljati sredstva za djecu u Vukovaru, a kako bismo im osigurali još više novih sprava za igranje i stavili osmijeh na njihova lica.
Humanitarna akcija trajala je do 20.09.2017. godine, u vremenu od 08. - 20.00 sati te smo organizirali prodaju majica sa otiskom crteža klinaca i klinceza navedenog vrtića. Akciji su se pridružili i navijači Dinama, koji su također donirali određeni broj majica u ovu svrhu.
Majice sa otiskom crteža koje su odobno nacrtali klinci i klinceza Dječjeg vrtića Vukovar 1, Mitnica i navijača Dinamo prodavali su se na tri lokacije, u vremenu od 08.00 - 20.00 sati:
1. štand na Trgu bana Josipa Jelačića (kod Manduševca)
2. štand na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg)
3. prostor Udruge darivatelja krvi, Tomašićeva 12

Cijena svih majica, odnosno, iznos donacije bio je simboličnih 60,00 kn. Za sudjelovanje u humanitarnoj akciji dobila se Zahvalnica od Udruge darivatelja krvi i Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

14.06.2017. Svjetski dan darivatelja krvi
Udruga darivatelja krvi je povodom Svjetskog dana darivatelja krvi inicirala i organizirala akciju darivanja krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3.
Odaziv građana je bio izniman. Također, akciju darivanja krvi podržale su i mnoge osobe iz javnog života kao i mediji te donatori.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

10.06.2017. Posjet Udruge darivatelja krvi Blood Donor Centre-u u Londonu
Članovi Udruge darivatelja krvi 10. lipnja 2017. godine su posjetili Londonski centar za darivanje krvi. Dočekao nas je i primio voditelj centra, Desmond Bland.
Uručili smo im prigodne poklone, obišli centar u Londonskoj Margaret Steet 26. Razmjenili smo iskustva, prošli proceduru prikupljanja krvi , uspostavili kontakte. I dakako... pozvali ih da nam uzvrate posjet u što skorijem terminu.
Također, saznali smo da je udio žena darivatelja u Velikoj Britaniji skoro 50% , što je višestruko više nego u Hrvatskoj.

Slike ovog iznimnog posjeta možete vidjeti ovdje 

 

24. - 27.05.2017. Tjedan udruga na Zrinjevcu
Predstavili smo građanima grada Zagreba Udrugu darivatelja krvi na Tjednu Udruga na Zrinjevcu.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

27.04.2017. Dodjela medalja Grada Zagreba
Predsjednik Udruge darivatelja krvi prisustvao je dodjeli medalja Grada Zagreba. Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, a ove godine dodjela je održana u Gastro Globusu.

Slikice sa dodjele medalja možete vidjeti ovdje 

 

08.04.2017. Uzorak nije samo broj, nego čovjek
Na Cvjetnom trgu u Zagrebu, naša maskota Crvenkapljica pridružila se obilježavanju Međunarodnog dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika i Svjetskog dana zdravlja. Povodom Međunarodnog dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika (15. travnja) i Svjetskog dana zdravlja (7. travnja), Hrvatska komora zdravstvenih radnika, strukovni razred za medicinsko-laboratorijsku djelatnost i Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo organizirali su akciju ‘Uzorak nije samo broj, nego čovjek’ uz potporu Zaklade ‘Hrvatska kuća srca’ i Zaklada Ana Rukavina.
Za više informacija, ljubazno molimo posjetiti stranicu 
Zaklade Ana Rukavina 
Iznimno nam je drago što smo i mi bili dijelom ove predivne i hvalevrijedne akcije.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

25.10.2016. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi 
Udruga darivatelja krvi organizirala je akciju darivanja krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3. Odaziv na akciju je bio odličan. Građani su se odazvali darivanju krvi, a sama akcija bila je odlično popraćena od strane medija i osoba iz javnog života.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

18.03.2016. Akcija darivanja krvi "Crvenkapljica i prijatelji"
Organizirali smo akciju darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, ali je poseban naglasak bio stavljen na druženje s najmlađima. Razlog tomu je što nam je izuzetno važno približiti se najmlađima, a sve sa ciljem kako bi im krv postala 'nešto normlano', kako ne bi imali strah od krvi, da već u ranim godinama nazoče vađenju krvi u opuštenoj atmosferi, popraćenu pozitvom i osmijehom, a sve kako bi se oni sami odlučili na darivanje krvi jednoga dana kada odrastu.
Akcija je bila iznimno dobro posjećena. Podržali su nam mnogi mediji ali i osobe iz javnog života. Također, tvrtke i trgovačka društva prepoznala su važnost ovakvog događaja i donirali su nam svoje proizvode, a kako bismo mogli počastiti djecu na druženju.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

11.02.2016. Svjetski dan bolesnika
U suorganizaciji sa Crvenim križem Zagreb, na Svjetski dan bolesnika, suorganizirali smo veliku akciju darivanja krvi. 
Akcija darivanja krvi održala se u prostorijama Crvenog Križa Zagreb, Ilica 223. 

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

17.12.2015. Dodjela nagrade Medicina, Medicinskog Sveučilišta u Zagrebu
U prosincu 2015. godine primili smo Nagradu 'Medicina', jednu od najvećih nagrada Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 
Nagrada „Medicina“ dodjeljuje se za humanost i etičnost u čast i slavu Medicine, Domovine i Čovjeka, u znak zahvale u spašavanju ljudskih života.
Nagrada “Medicina” uručena nam je na svečanoj sjednici dana 17.12.2015. godine s početkom u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

25.10.2015. akcija darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, slikice 

14.06.2015. akcija darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, slikice

25.10.2014. akcija darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, slikice

 

Udruga darivatelja krvi članica je International Federation of Blood Donor Organizations heart