Ostvareni projekti

Udruga darivatelja krvi postala je članicom 
International Federation of Blood Donor Organizations
 heart

 

Nakon svake akcije provedene u organizaciji Udruge darivatelja krvi, zabilježen je broj onih koji su po prvi puta darovali krv, a to je jedan od najvećih ciljeva i uspjeha Udruge darivatelja krvi, potaknuti ljude da se odluče na ovoj plemeniti čin  i osigurati nove darivatelje krvi.

Prema neslužbenim podacima koje smo zaprimili od strane prim.dr.sc. Irena Jukić, dr.med., spec. transfuzilog, ravnateljice HZTM, zahvaljujući upravo inicijaciji i organizaciji Udruge darivatelja krvi, uključivanju osoba iz javnog života te medija, u tjednima nakon naših akcija zabilježen je 65% veći odaziv na darivanje krvi!

* s obzirom na to da naš rad podržavaju i mediji, a upravo oni najsnažnije prenose informaciju  te uvelike djeluju i na emocije, smatramo kako su javne akcije darivanja krvi, popraćene od strane medija i poznatih osoba iz javnog života od izuzetne važnosti i interesa za sve građane grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Posebno se zahvaljujemo medijima koji nas vjerno prate:
HRT, RTL televizija, NOVA TV, Z1, Jabuka TV, mreža tv, Jutarnji list, Večernji list, 24sata, zagrebancija.com, Index.hr, tportal.hr, Pixsell, dalje.com, Radio Sljeme, Radio Antena Zagreb, Radio Kaj, Otvoreni Radio, Laganini FM i ostali.
Neke od isječaka iz medija pogledajte
ovdje

Posebno zahvaljujemo i osobama iz javnog života, a koje svojim dolascima na naše aktivnosti dodatno populariziraju i promoviraju važnost darivanja krvi.
Zahvaljujemo Milanu Bandiću, Dušku Ćurliću, Dubravku Šimencu, Hrvoje Kečkešu, Sanjinu Španoviću, Robertu Knjazu, Tariku Filipoviću, Reneu Bitorajacu, Aleksandru Stankoviću, Mariu Petrekoviću, Goranu Rotimu, Danijeli Trbović, Sandri Perković, Zlatanu Zuhrić Zuhra, Andrei Andrassy, Goranu Vlaoviću, Dariu Šimiću, Mariu Staniću, Ivanu Pernaru, bendu Brkovi, Krešimiru Kartelu, Marku Sladoljevu, Frani Ridjanu, Barbari Štrbac, Jurici Golemcu, Igoru Bišćanu,  Tomi Šokoti i mnogim drugima.

 

Aktivnosti, djelovanja i projekti koje je inicirala / organizirala / u kojima je sudjelovala Udruga darivatelja krvi:

 

14.06.2019. Svjetski dan darivatelja krvi

Slikice možete vidjeti  ovdje

22.04.2019. Posjet udruge darivatelja krvi iz Kantabrije

Slikice možete vidjeti  ovdje

17.04.2019. Predavanje maturantima u Privatnoj Gimnaziji Marul u Zagrebu

Slikice možete vidjeti  ovdje

06.04.2019. Daruj krv za prijestolje

Slikice možete vidjeti  ovdje

24.12.2018. Akcija darivanja krvi na Badnjak

Slikice možete vidjeti  ovdje

11.11.2018. Dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka

Slikice možete vidjeti  ovdje

25.10.2018. Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj

Slikice možete vidjeti  ovdje

24.10.2018. Predavanje učenicima OŠ Silivije Strahimir Kranjčević 

Slikice možete vidjeti  ovdje

28.08.2018. Akcija darivanja krvi

Slikice možete vidjeti  ovdje

14.06.2018. Svjetski dan darivatelja krvi

Danas smo u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, na najljepši mogući način, obilježili Svjetski dan darivatelja krvi. Na akciju darivanja krvi odazvalo se iznimno mnogo ljudi, jako velik broj darivateljica i darivatelja krvi 

Svojim dolaskom akciju su podržali i Gradonačelnik Grada Zagreba, Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, dr. Vjekoslav Jeleč, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, dr. Vlado Jukić..Marijo Možnik, proslavljeni hrvatski gimnastičar, Frano Ridjan, televizijski novinar i voditelj, Hrvoje Kečkeš, hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac...te mediji, HRT, NOVA TV, JabukaTV, mrežaTV, Z1, Antena Zagreb, HRT - Radio Sljeme, Narodni radio, Radio Martin – Zabavni Radio…

Zahvaljujemo medijima na podržavanju ovog velikog dana jer je i njihova uloga od velike važnosti..svaka promocija ovog iznimnog djela, osim što je poticaj redovitim davateljima krvi da i dalje daruju krv, motivacija je i građanima koji do sada nikada nisu davali krv, da je počnu davati, a posebno mladima.

I najljepši šećer na kraju    Najveća Hvala svim darivateljicama i darivateljima krvi koji su se odazvali na našu akciju i svima koji su danas diljem Lijepe naše dali dio sebe za druge i tako posebno obilježili jedan od najplemenitijih dana u godini, Svjetski dan darivatelja krvi.

Hvala Vam dobri ljudi na tom spasonosnom daru kojeg darujete jer krv i krvni pripravci su ona važna, nezamjenjiva karika u liječenju i izlječenju mnogih bolesti. Nije ih moguće ni umjetno proizvesti jer je to živi tekući organ, jedini predodređen da u hitnoj nevolji stradalnika spašava život i vraća vjeru u dobrotu zdravog čovjeka 

Slikice možete vidjeti ovdje

 

30.05.2018. Nagrada Grada Zagreba

Vrlo smo ponosni što je i član naše Udruge dobitnik Nagrade Grada Zagreba.

To zasluženo i nauglednije priznanje Grada dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i rezultate postignute u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenoga života u Gradu Zagrebu.

Naš Jadranko Račić uistinu zaslužuje ovo priznanje; 341 puta je dao krv i kako stvari stoje, na toj brojci ne staje 

Bravo! Čestitamo našem Jadranku na tako velikoj brojci davanja krvi i ovom prekrasnom priznanju koje je dobio.

Slikice sa dodjele možete vidjeti ovdje

 

26.05.2018. Dani otvorenih vrata udruga 2018.

Ured za udruge Vlade RH organizira Dane otvorenih vrata udruga 2018., koji će se održati od 24. do 26. svibnja 2018. godine na području cijele RH s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Tom prilikom građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

U toj, već tradicionalnoj manifestaciji, koja za cilj ima informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, i Udruga darivatelja krvi otvara svoja vrata svima koji se žele upoznati sa radom udruge, njezinim ciljevima, akcijama, aktivnostima i djelovanjem.

Pozivamo sve one koji se žele upoznati sa radom Udruge, sudjelovati u aktivnostima, postati volonteri, informirati se o darivanju krvi ili vas zanima sudjelovanje u edukacijskim radionicama o važnosti darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života, da navrate u subotu, 26.05.2018., u vremenu od 10.00 do 16.00 sati u Tomašićevu 12, prizemlje, portafon broj 3.

Edukacija od malih nogu nam je iznimno važna, stoga će svi 'juniori' na poklon dobiti majicu. A tu je i prostor za klince, igraonica, da se što ugodnije osjećaju u našem prostoru i imaju zabavu.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

11.05.2018. Juicy Fresh sokovi u HZTM, Petrova 3

Dvije su kraljice, jedna je kraljica povrća - cikla i jedna je kraljica voća - jabuka. Zajedno čine superkraljičastu , prefinu kombinaciju okusa.

11.05., ovi zdravi Juicy Fresh sokovi čekali su darivatelje krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, u vremenu od 13.00 do 19.00 sati.
Darivateljima krvi se pridružila i Crvenkapljica.
 

Slikice možete vidjeti ovdje

 

10.05.2018. Cikla + jabuka i darivatelji/ce krvi vole se javno

Stanić Beverages d.o.o. ponovno je donirao svoje proizvode Udruzi darivatelja krvi. Udurzi darivatelja krvi donirana je velika količina prefinih pridonih sokova, a koji su dobiveni  cijeđenjem i prešanjem izravno iz najsočnijih plodova voća i povrća (NFC – not from concentrate).
Jedna čaša ovog prefinog soka zamjenjuje 1 od 5 preporučenih dnevnih obroka voća ili povrća.
 
Maskota Udruge darivatelje krvi, Crvenkapljica darivala je davatelje krvi Juicy Fresh 100% prešanim sokovima cikla-jabuka, koji su dali krv u Crvenom Križu Zagreb, Ilica 223, u vremenu od 13.00 do 18.00 sati.
 
Slikice možete vidjeti ovdje
 
 

03.05.2018. Predavanje maturantima u Privatnoj Gimnaziji Marul u Zagrebu

Kaže jedna mudra, “Na mladima svijet ostaje”. 
Vodeći se tom istinom, održali smo predavanje maturantima o važnosti darivanja krvi, u Privatnoj Gimnaziji Marul u Zagrebu.

Kroz iznimno dinamičan sat druženja, popraćen osmijehom, informirali smo mlade te im približili važnost darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života. Tim više je važno raditi na osiguravanju novih generacija darivatelja krvi, s obzirom na sve lošije demografske pokazatelje kao i na činjenicu da stanovništvo RH stari, a mladi nam odlaze van zemlje.

Vrijeme provedeno sa matrurantima proletjelo nam je u trenu i zaista smo uživali u razgovoru sa njima. Svakom prisutnom maturantu na predavanju i druženju darovali smo prigodnu promo majicu, letke i brošure te ih pozvali da nas posjete u prostoru Udruge.

Ako smo jednu mladu osobu potaknuli da postane darivatelj krvi, da se lakše odluči na taj najplemenitiji čin, na darivanje krvi jednoga dana, srce nam je veliko kao kuća 

Dio slikica sa predavanja možete vidjeti ovdje

 

02.01.2018. Akcija darivanja krvi u Samoboru

Ako se po početku godine ostatak godine poznaje, onda slobodno možemo kazati kako će nam 2018. godina biti iznimno aktivna i uspješna :) 
Udruga darivatelja krvi dobila je poziv Gradskog društva Crvenog križa Samobor da podržimo njihovu akciju, a pozivu smo se rado odazvali. 

Akciji na Autobusnom kolodvoru u Samoboru pristupio je 151 darivatelj, a zdravstveno sposobnih za darivanje bilo je 113. 
Naša Crvenkapljica tom je prilikom podijelila ulaznice za slalomska natjecanja Svjetskog skijaškog kupa za žene i muškarce na Sljemenu svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su pristupili ovoj akciji.

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

 

30.12.2017. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u DVD-u Šestine

Udruga Darivatelja krvi odazvala se pozivu DVD Šestine, da podrži akciju dobrovoljnog darivanja krvi, 30.12.2017., u vremenu od 9.00-12.00 sati, a koju je organizirao DVD Šestine, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. Na akciji darivanja krvi, naša maskota Crvenkapljica darivateljima krvi je nakon darivanja krvi udijelila prigodan poklonić pažnje te je prisutne darivatelje krvi darovala kartama za skijanje "Snow Queen Trophy".
Sve karte/ulaznice dobivene su za darivatelje krvi, pod sponzorstvom Poglavarstva Grada Zagreba, te Ureda Gradonačelnika.

Slike sa akcije darivanja krvi, u organizaciji Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Šestine, prilikom koje je prikupljeno 42 doze krvi, možete vidjeti ovdje
 

 

28.12.2017. Darovi za Božić, za Dječju onkologiju

Kao što već znate, Udruga darivatelja krvi pokrenula je humanitarnu akciju za djecu koja se nalaze na Odjelu onkologije i hematologije. Nakon dostavljenih prvih darova (slike možete vidjeti ovdjejavljeno nam je kako se broj onkološki oboljele djece na odjelu udvostručio stoga smo odlučili prikupiti poklone i za "novu" djecu ... 

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez Vas, dobrih ljudi, koji ste donirali igračke, plišance, didaktičke igračke, knjigice, enciklopedije, jastučiće i novčiće za poklone za onkološki oboljelu djecu. Vi ste onkološki oboljeloj djeci uljepšali dane provedene u bolnici i blagdane. Hvala Vam!

Slikice možete vidjeti ovdje 

 

22.12.2017. Božićni domjenak darivatelja krvi

Dana 22.12.2017. u prostoru Udruge darivatelja krvi, Tomašićeva 12 organizirali smo Božićni domjenak za darivatelje krvi, naše članove Udruge, simpatizere, podupiratelje, prijatelje.

Slike sa Božićnog domjenka darivatelja krvi možete vidjeti ovdje 

 

22.12.2017. Akcija za djecu sa Odjela onkologije i hematologije

Udruga darivatelja krvi posjetila je oboljelu djecu, a koja se nalaze na odjelu onkologije i hematologije.

Želimo zahvaliti SVIMA koji su sudjelovali u ovoj NAJLJEPŠE ispričanoj priči, koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za ova malena predivna bića.

Velika Vam hvala prijatelji. Neka Vam se srce slobodno ispuni ponosom jer ste svojom dobrotom izmamili osmijeh na lice ovim anđelima.

Hvala Vam svaki puta kada  odlučite darovati krv jer Vaša krv pomaže ovoj bolesnoj dječici u njihovoj borbi za ozdravljenje.
Hvala Vam što ste donirali igračke i novac, da prikupimo što je više moguće, da ih malo razveselimo jer i najmanji znak pažnje njima uljepša dan i pomogne im olakšati njihovu borbu. Hvala Vam svima!

Slike iz posjeta Klinici za tumore Črnomerec možete vidjeti ovdje 

 

17.12.2017. 100. obljetnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je svečanost proslave 100. obljetnice Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Iznimno smo ponosni što je pozivnicu za prigodu svečanog obilježavanja primio i naš predsjednik Udruge.

Sreća je tim veća jer je upravo na dan održavanja obljetnice prije dvije godine (17.12.2015.), Udruga darivatelja krvi od strane Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu primila Nagradu “Medicina”, jedno od najvećih priznanja koje dodjeljuje taj Fakultet. Nagrada „Medicina“ dodjeljuje se u znak priznanja i zahvalnosti za promicanje načela humanosti i etičnosti u čuvanju zdravlja i spašavanju ljudskih života, u čast i slavu Medicine, Čovjeka i Humanosti.

Medicinskom fakultetu želimo još mnogo uspješnih godina u njihovom uistinu neprocjenjivom i najsloženijem radu i djelovanju.

Slike sa događanja možete vidjeti ovdje

 

16.12.2017. Humanitarni domjenak za djecu s onkologije i hematologije

 
16.12.2017.  Udruga darivatelja krvi u svom prostoru (Tomašićeva 12, zvono br. 3, prizemlje) organizirala je humanitarni domjenak za djecu sa onkologije, sakupljajući sredstva za djecu koja leže na bolničkim odjeloma. Sva ponuđena hrana bija je za donatore besplatna.
Sudjelovati u prikupljanju sredstava moglo se na sljedeći način, donirajući :
* svakim ispijenim pićem po donaciji od 10 kn
* igračke (da nisu "made in China", već malo kvalitetnije)
* igrice za Play station 3 i 4 (za vrijednost donacije od 50 kn imate pravo na jednu majicu)
* kupnjom majice , tj donacijom od 50 kn, za koje smo mi potom kupili potrebne stvari
* uplatom na račun Udruge.: IBAN: HR1023600001102510435 (ZABA). Za uzvrat smo na kućnu adresu poslali majicu
 
Slike sa druženja možete vidjeti ovdje 

 

06.12.2017. Sveti Nikola malim Vukovarcima

Udruga darivatelja krvi privela je kraju humanitarnu akciju "Sveti Nikola malim Vukovarcima" te je 06.12.2017. dostavila darove u Vukovar, u DV Mitnica Vukovar 1.
Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom humanitarnom projektu, na svakoj Vašoj donaciji i svakoj potpori. 
Na svakoj Vašoj lijepoj riječi, kuni, svakoj igračkici, svakoj čokoladi....svakoj sekundi Vašeg vremena.
Malo je reći kakav je osjećaj kada Vas dočekaju djeca, sretna i pozitivno ushićena, sa svojim iskrenim osmjesima na licima, ti trenutci teško se mogu opisati riječima.

Ovim putem se zahvaljujemo i ravnateljici vrtića- gđi Mirjani Kulić, svim tetama i kompletnom osoblju vrtića.
Zahvaljujemo se tvrtkama koje su donirale svoje proizvode i usluge : Lush, Offertissima, Fantasia, Apolonia,Alca Zagreb, Decathlon, Oryx rent, Grand auto d.o.o. Zagreb, Quo Vadis.
Zahvaljujemo i navijačkim skupinama: Ultras Mostar, Ludara i Bad Blue Boys.

Hvala svima koji su bili dio ove prekrasne priče.

Slike možete vidjete ovdje

 

25.10.2017. Predavanje učenicima OŠ S.S.Kranjčević 

Povodom dana Darivatelja krvi, a na inicijativu učiteljice biologije, gđe. Josipe Broz Boroje, Udruga darivatelja krvi održala je predavanje učenicima osmog razreda OŠ S.S.Kranjčevića, Zagreb na temu važnosti darivanja krvi . Također, učenici su izradili lijepe plakate sa korisnim informacijama o samome darivanju. Iako su učenici još pre mladi da daruju krv nadamo se kako smo im ostali u "lijepome sjećanju", te da će se kroz 4 godine pridružiti našoj obitelji darivatelja.

Slike sa predavanja možete vidjeti ovdje

 

24.10.2017. Pozdravni govor predsjednika Udruge darivatelja krvi na svečanosti Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Domu HV-a "Zvonimir"

Povodom Dana darivatelja krvi, a koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 25. listopada, održana je proslava Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u organizaciji Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, sa dodjelom priznanja ovogodišnjim jubilarcima; muškarcima za 50., 75., 100., 125. (itd) darivanje i ženama za 35., 50., 75. darivanje....Svečanost je održana u Domu HV-a "Zvonimir", Stančićeva 4. Predsjednik naše Udruge pozdravnim je govorom pozdravio prisutne i otvorio događanje.

Slike sa svečanosti možete vidjeti ovdje 

 

23.10.2017. Akcija darivanja krvi i druženje u prostoru Udruge darivatelja krvi, u Tomašićevoj 12

Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi u RH, Udruga darivatelja krvi organizirala je akciju darivanja krvi, a koja je bila iznimno podržana od strane građana, medija i osoba iz javnog života. Zahvaljujemo se svim darivateljima koji su se odazvali našoj akciji, ali i doktorima i tehničarima Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji su marljivo radili i ostali dulje kako bi što veći broj građana stigao na red.
Prikupili smo fantastičnih 69 doza krvi, a 17ero ljudi je odbijeno (zbog manjka željeza ili je prošlo pre malo vremena od posljednjeg darivanja).
Također, ovu iznimnu akciju i događanje podržali su i brojni donatori. 

Slike možete vidjeti i ovdje Facebook

Slike sa akcije darivanja krvi i druženja možete vidjeti ovdje 

15.09.2017. Heroji za Grad Heroja - humanitarni projekt uređenja igrališta Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mitnica

Udruga darivatelja krvi pokrenula je humanitarnu akciju za uređenje igrališta Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mitnica. Razlog tome je što je igralište vrtića kojeg su djeca koristila imalo svega nekoliko sprava za igranje i to u raspadnutom stanju, stoga smo zapravo još u 2016. godine inicirali i započeli humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za uređenje. Iznimno smo ponosni, zahvalni i sretni što smo na putu svoje humanitarne akcije ostvarili vrijedne kontakte kojima se do danas prikupilo oko 120.000,00 kn te se je tim novcem nabavilo i montiralo veliko 'kombinirano igralo'. Ali niso željeli tu stati već smo nastavili prikupljati sredstva za djecu u Vukovaru, a kako bismo im osigurali još više novih sprava za igranje i stavili osmijeh na njihova lica.
Humanitarna akcija trajala je do 20.09.2017. godine, u vremenu od 08. - 20.00 sati te smo organizirali prodaju majica sa otiskom crteža klinaca i klinceza navedenog vrtića. Akciji su se pridružili i navijači Dinama, koji su također donirali određeni broj majica u ovu svrhu.
Majice sa otiskom crteža koje su odobno nacrtali klinci i klinceza Dječjeg vrtića Vukovar 1, Mitnica i navijača Dinamo prodavali su se na tri lokacije, u vremenu od 08.00 - 20.00 sati:
1. štand na Trgu bana Josipa Jelačića (kod Manduševca)
2. štand na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg)
3. prostor Udruge darivatelja krvi, Tomašićeva 12

Cijena svih majica, odnosno, iznos donacije bio je simboličnih 60,00 kn. Za sudjelovanje u humanitarnoj akciji dobila se Zahvalnica od Udruge darivatelja krvi i Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Slikice možete vidjeti ovdje

 

14.06.2017. Svjetski dan darivatelja krvi

Udruga darivatelja krvi je povodom Svjetskog dana darivatelja krvi inicirala i organizirala akciju darivanja krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3.
Odaziv građana je bio izniman. Također, akciju darivanja krvi podržale su i mnoge osobe iz javnog života kao i mediji te donatori.

Slike sa akcije darivanja možete vidjeti ovdje 

 

10.06.2017. Posjet Udruge darivatelja krvi Blood Donor Centre-u u Londonu

Članovi Udruge darivatelja krvi 10. lipnja 2017. godine su posjetili Londonski centar za darivanje krvi. Dočekao nas je i primio voditelj centra, Desmond Bland.
Uručili smo im prigodne poklone, obišli centar u Londonskoj Margaret Steet 26. Razmjenili smo iskustva, prošli proceduru prikupljanja krvi , uspostavili kontakte. I dakako... pozvali ih da nam uzvrate posjet u što skorijem terminu.
Također, saznali smo da je udio žena darivatelja u Velikoj Britaniji skoro 50% , što je višestruko više nego u Hrvatskoj.

Slike ovog iznimnog posjeta možete vidjeti ovdje 

 

24. - 27.05.2017. Tjedan udruga na Zrinjevcu

Predstavili smo građanima grada Zagreba Udrugu darivatelja krvi na Tjednu Udruga na Zrinjevcu.

Slike možete vidjeti ovdje

 

27.04.2017. Dodjela medalja Grada Zagreba

Predsjednik Udruge darivatelja krvi prisustvao je dodjeli medalja Grada Zagreba. Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, a ove godine dodjela je održana u Gastro Globusu.

Slike sa dodjele medalja možete vidjeti ovdje 

 

08.04.2017. Uzorak nije samo broj, nego čovjek

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu, naša maskota Crvenkapljica pridružila se obilježavanju Međunarodnog dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika i Svjetskog dana zdravlja. Povodom Međunarodnog dana medicinsko-laboratorijskih djelatnika (15. travnja) i Svjetskog dana zdravlja (7. travnja), Hrvatska komora zdravstvenih radnika, strukovni razred za medicinsko-laboratorijsku djelatnost i Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo organizirali su akciju ‘Uzorak nije samo broj, nego čovjek’ uz potporu Zaklade ‘Hrvatska kuća srca’ i Zaklada Ana Rukavina.
Za više informacija, ljubazno molimo posjetiti stranicu Zaklade Ana Rukavina 
Iznimno nam je drago što smo i mi bili dijelom ove predivne i hvalevrijedne akcije.

Slike možete vidjeti ovdje 

 

25.10.2016. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi 

Udruga darivatelja krvi organizirala je akciju darivanja krvi u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3. Odaziv na akciju je bio odličan. Građani su se odazvali darivanju krvi, a sama akcija bila je odlično popraćena od strane medija i osoba iz javnog života.

Slikice sa akcije možete vidjeti ovdje 

 

18.03.2016. Crvenkapljica i prijatelji

Organizirali smo akciju darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, ali je poseban naglasak bio stavljen na druženje s najmlađima. Razlog tomu je što nam je izuzetno važno približiti se najmlađima, a sve sa ciljem kako bi im krv postala 'nešto normlano', kako ne bi imali strah od krvi, da već u ranim godinama nazoče vađenju krvi u opuštenoj atmosferi, popraćenu pozitvom i osmijehom, a sve kako bi se oni sami odlučili na darivanje krvi jednoga dana kada odrastu.
Akcija je bila iznimno dobro posjećena. Podržali su nam mnogi mediji ali i osobe iz javnog života. Također, tvrtke i trgovačka društva prepoznala su važnost ovakvog događaja i donirali su nam svoje proizvode, a kako bismo mogli počastiti djecu na druženju.

Slikice sa ove posebne akcije darivanja krvi možete vidjeti ovdje 

 

11.02.2016. Svjetski dan bolesnika

U suorganizaciji sa Crvenim križem Zagreb, na Svjetski dan bolesnika, suorganizirali smo veliku akciju darivanja krvi. 
Akcija darivanja krvi održala se u prostorijama Crvenog Križa Zagreb, Ilica 223. 

Slikice sa akcije darivanja možete vidjeti ovdje 

 

17.12.2015. Dodjela nagrade Medicina, Medicinskog Sveučilišta u Zagrebu

U prosincu 2015. godine primili smo Nagradu 'Medicina', jednu od najvećih nagrada Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 
Nagrada „Medicina“ dodjeljuje se za humanost i etičnost u čast i slavu Medicine, Domovine i Čovjeka, u znak zahvale u spašavanju ljudskih života.
Nagrada “Medicina” uručena nam je na svečanoj sjednici dana 17.12.2015. godine s početkom u 13:00 sati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Slike sa ovog predivnog priznanja možete vidjeti ovdje 

 

25.10.2015. akcija darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, slikice 

14.06.2015. akcija darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, slikice

25.10.2014. akcija darivanja krvi u HZTM, Petrova 3, slikice

 

Udruga darivatelja krvi postala je članom International Federation of Blood Donor Organizations heart