O stranici

Zahvaljujemo Gradu Zagrebu što je financijski pomogao izradu ove stranice te tako pridonio još kvalitetnijoj promociji, informiranju i educiranju javnosti o važnosti darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života.

 

Ova web stranica zamišljena je kao mjesto na koje će svi, darivatelji krvi i oni koji to nisu, uživati dolaziti. 

Zamišljena je kao mjesto na kojem ćemo se rado družiti, mjesto na kojem ćemo zajedno promovirati ideju dobrovoljnog darivanja krvi i važnosti darivanja krvi u spašavanju ljudskih života.

Za Tebe, cijenjeni čitatelju, priredili smo rubriku 'Jeste li znali?', a koja sadrži sve one zanimljivosti koje se odnose na krv i koje su povezane sa krvlju.

Osmislili smo i jedan opuštajući dio 'Kutak za opuštajući trenutak', u kojem se nalaze zanimljivi, opušteni i pozitivni članci. S obzirom na to da se nalazimo u užurbanom i stresnom vremenu, željeli smo našim čitateljima ponuditi jedan kutak u kojeg će uživati svraćati kada požele uzeti predah, nasmijati se, pobjeći od stresne svakodnevnice i kada se požele odmoriti, uz pripremljen čaj, kavu, vruću čokoladu. Ljubazno Te molimo da nam se pridružiš u kreiranju ove rubrike, šalji nam viceve, prijedloge, zanimljivosti..

Priredili smo i rubriku, 'Klub 100+', za koju molimo darivatelje sa 100 i više darivanja da napišu par riječi i uvedu nas u svijet 100+ darivanja. To je svojevrsna zahvala tim velikim herojima, a ujedno i velika inspiracija za sve nas darivatelje, da slijedimo njihov primjer i dostignemo tu brojku te na tom putu pomognemo u ozdravljenju mnogima.

S obzirom na to da kombinacija pravilne prehrane, uz tjelesne aktivnosti i zdravih navika pridonosi očuvanju, unapređenju i održavanju tjelesnog i duševnog zdravlja, osmilili smo rubriku 'U zdravom tijelu, zdrav duh', a u kojoj ćemo promovirati sve ono što nas čini zdravijima.

Imamo i rubriku sa poznatim osobama iz javnog života, darivateljima krvi, a koji su napisali svoje viđenje darivanja krvi i koji su to odlučili podijeliti sa nama. I ovdje im se želimo zahvaliti što svojom nazočnošću podržavaju naše akcije darivanja krvi i tako pridonose što boljoj promociji važnosti darivanja krvi, u spašavanju ljudskih života.

Ova stranica direktno je povezana i sa Crvenim Križem Zagreb i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, a na kojima, dragi čitatelju, možeš dobiti uvid na kojim mjestima možeš darovati krv, ako i dobiti uvid u stanje zaliha krvnih grupa u HZTM.

 

Tebi dragi čitatelju zahvaljujemo što svojom posjetom podržavaš rad Udruge darivatelja krvi.

Ljubazno Te molimo da nam se pridružiš u kreiranju ove stranice, pošalješ nam svoje kritike, savjete, prijedloge, pokude, slike, zamisli, viceve, teme koje želiš da istražimo i slično.
 

Molimo te da nam pomogneš i u kreiranju rubrike 'Iz privatnih albuma', u kojoj ćemo napisati tvoju priču, zašto si postao darivateljem/darivateljicom, Tvoja iskustva,  zašto si se odlučio/la postati darivateljem krvi, što Te je nagnalo na taj čin, kako sI se osjećao prvi puta, koliko je darivanja iza Tebe, kakav osjećaj Te prati dok daruješ krv, Tvoju zahvalu darivateljima krvi i slično. 
Svaku priču rado ćemo objaviti yes

 

A najljubaznije Te molimo: širi ideju dobrovoljnog darivanja krvi. 

I nikada nemoj zaboraviti: pola sata Tvog vremena može spasiti nečije dijete, nečiju majku, oca, brata, sestru..