Kako je to nekada izgledalo

Prva slika (istaknuta) prikazuje obavijest za darivanje krvi, 15.05.1950., Kanadski Crveni križ. 
Na kartici je podsjetnik za potrebom novih darivatelja krvi, stoga se moli da se potencijalnog darivatelja dovede 'sa sobom'.


Kartica s podsjetnikom, sa navedenim vremenom i mjestom darivanja krvi. 
Isto je navedeno da se dovede potencijalnog darivatelja 'sa sobom'.


Poslano 1944.godine od strane kanadskog Crvenog križa krvi, s uputama o tome što jesti, odnosno, ne jedsti prije donacije, uz napomenu da je doručak obavezan.


​Poslana obavijest od strane Nacionalne službe za transfuziju. 
Mole se osobe da pristupe darivanju krvi 25., 26. ili 27. kolovoza 1951. godine.


Poslano od strane Crvenog križa, Službe za transfuziju u Baselu, Švicarska.

Mole se donatori, s obzirom na veliku potrebu za svježom krvi, a u cilju liječenja bolesnih i ozlijeđenih, da pristupe darivanju krvi u naznačeno vrijeme. Na obavijesti je naveden četvrtak, vrijeme između 14:00 i 18:30 sati. Uz napomenu da se nekoliko sati prije darivanja, izbjegavaju visoke masnoće namirnice kao što su mlijeko, maslac, vrhnje, šunka, slanina, itd., a preporučuje se piti čaj ili voćni sok.


Primjer knjižice iz 1943.godine, kanadskog Crvenog križa. Knjižice su se dijelile darivateljima krvi uz detaljna uputstva što jesti, odnosno, ne piti i jesti prije darivanja krvi.
Tako je primjerice mlijeko smatrano neprimjerenim, zbog straha da krv ne postane previše 'masna'. Isto tako je zanimljivo da je od sendviča preporučeno jesti bijeli kruh sa chilijem, ali nikako ne jaja, maslac ili šunka.


Mala knjižica tiskana za vrijeme Drugog svjetskog rata, davana od strane vojske u znak zahvale za darivanje krvi.